Taxatierapport woning

Er is een onderscheid tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard taxatierapport. Op deze pagina kunt u bepalen of in uw eigen situatie een gevalideerd rapport noodzakelijk is.

Gevalideerd taxatierapport

Bij een nieuwe hypotheek, het oversluiten van de oude hypotheek of het verlagen van het rentetarief zal de hypotheekverstrekker altijd een gevalideerd taxatierapport eisen. Dit komt doordat een gevalideerd taxatierapport is goedgekeurd door het onafhankelijk e validatie-instituut NWWI, waardoor uw hypotheekverstrekker zeker weet dat het rapport aan de strengste normen voldoet. De onafhankelijke validatie is het enige verschil tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard rapport. De Geldersche Makelaar weet precies in welke situatie u een gevalideerd taxatierapport nodig heeft en adviseert u hierover.

Standaard taxatierapport Arnhem

In veel andere situaties die geen betrekking hebben op de geldlening is een gevalideerd taxatierapport niet noodzakelijk. Voordat u een taxatierapport aanvraagt, adviseert De Gelderse Makelaar u over de mogelijkheden. Een standaard taxatie gebruikt u bijvoorbeeld bij:

  • Het inschatten van de vraagprijs bij verkoop van uw woning;
  • Het afsluiten of aanpassen van een verzekering;
  • Het verdelen van bezittingen bij een echtscheiding;
  • Het inschatten van de meerwaarde van uw woning na een verbouwing.

 

De Geldersche Makelaar

Richtersweg 368
6865 GV Doorwerth
Tel: 0317 – 844 639
contact@degelderschemakelaar.nl